Main Menu
Random Albums
Chatbox
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup
nvd
06 Sep : 07:14
kvo stava priqteli? ...
kade ste se zagubili? ...
Ivo Datchev
04 Sep : 18:44
ще им звънна утре,виж това: [link]
Irena
03 Sep : 08:30
6to taka nikoi ne otgovaria.Ivo 6te odari6 li edno ramo za taja televizia.
Irena
02 Sep : 16:33
zdraveite. da pitam samo moje li niakoi da se obadi v ofisa na INTELSAT v dubai i da pita hva6ta li se tozi satelit tam(intelsat 12)4e tam e televiziata deto ja pusnaha vivacom i ako mojem da hvanem ne6to da vzema ot bg edin resivar i karta.as si idvam drugia petak
Ivo Datchev
02 Sep : 09:12
Петък, 3 Септември пак се организираме от 13:00ч в Mall of the Emirates в Apres[link]
View all posts (668)
BG Consulate in Dubai
Контакт
UAE, DUBAI 0244
Consulate General of the Republic of Bulgaria
Jumaira Road, Villa No18
P.O. Box 72535
Tel.: +971-4-344 2419
Fax: +971-4-344 2341
E-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Web Page: www.bulgarianconsulate-dubai.com
Welcome Guest
Currently Online (38)
Extra Information
Share BGinUAE.com
Google AddSense
Last 2 Forum Posts
| Bulgarians in Dubai and UAE :: Forums :: Flirt :: Cabin Crew на лафче |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
| Za novodo6lite v Dubai!!! | ||
|
Moderators: Ivo Datchev, roadrunner, -=ivan=-
|
| Author | Post | ||
| Anna |
|
||
![]() Registered Member #301
Joined: Sun Jun 22 2008, 04:46PMLocation: Sofia Posts: 118 Thanked 15 times in 11 posts |
Tova e za novobrancite: 1. Ako re6ite da si pazaruvate za v ka6ti za po dalgo vreme nai dobre spored men e da pazaruvate ot Carefour, za tezi koito sa v Lotus Hotel Apartment imat dva izbora, ediniqt e v City center a drugiqt e v ako ne se laja Century Mall, po4ti vsqko taxi gi znae kade se namirat, drugoto koeto iskah da dobavq e 4e ako ste tam sled 4 4asa ima golqma veroqtnost da 4akata za taxi dosta dalgo vreme kakto ve4e v4era nqkoi sa go izjivqli 2. V momenta e dosta toplo i 6te e taka pone do kraq na september, tai 4e ne e mnogo prepora4itelno za razhodki, plaj ako ima takiva koito ne im stava lo6o ot mnogo toplo biha mogli da otidat, obadete mi se ako vse o6te sam svobodna moga da doida s vas:))) 3. Smqna na pari nai dobre po mollovete:))) 4. Tuk ima dress code tai 4e damite da vnimavat kak se obli4at kogato izlizay navan., dori i mladejite sa6to osobeno v nqkoi pubove ili barove, specialno v thursday, friday i saturday ako ne se laja na pove4eto mesta nqma da vi pusnat ako ste sas maratonki. 5. Po mollovete e zabraneno pu6eneto tai 4e na tezi koito pu6at prepora4vam da pu6at otvan ina4e 6te im izleze dosta soleno:P6. Nosete si vinagi sas vas kopie ot visata i passporta dokato vi izdadat ID. Tova e zasega ot men ako drugite imat kakvo da dobavqt neka go storqt a vie novobranci ako se setite ne6to pitatite:) Lek na vsi4ki
Anna |
||
| Back to top |
|
||
| ina |
|
||
| Привет, Анна, моля те би ли пояснила малко повече по въпроса за дрес-код за дамите? Какво се счита за неприемливо. Чух наскоро например че не бива да се ходи в офис с обувки с гола пета, такива неща ли? |
|||
| Back to top |
|
||
| ina |
|
||
| Привет, Анна, моля те би ли пояснила малко повече по въпроса за дрес-код за дамите? Какво се счита за неприемливо. Чух наскоро например че не бива да се ходи в офис с обувки с гола пета, такива неща ли? |
|||
| Back to top |
|
||
| nassy |
|
||
![]() Registered Member #81
Joined: Fri Oct 19 2007, 04:24PMLocation: Dubai Posts: 28 Thanked 9 times in 9 posts |
Здравей, Ина... С две думи, по-добре ти самата ще се чувстваш ако си с пола до коленете да си не със сандали...не знам, аз и в БГ не съм се обличала разголено и не ми е много различно тук...но много зависи къде работиш и каква е средата там..при мен има ливанки дето си ходят със сандали. първоначално си ходи според мен с по формал дрехи, избягвай блузи с дълбоки деколтета и ако имаш такива носи нещо под тях...ще видиш постепено и ще свикнеш как стоят нещата... ако има още нещо, което да те притеснява питай [ Edited Mon Jul 21 2008, 03:17PM ] |
||
| Back to top |
|
||
| Anna |
|
||
![]() Registered Member #301
Joined: Sun Jun 22 2008, 04:46PMLocation: Sofia Posts: 118 Thanked 15 times in 11 posts |
Inа zdravei, Predi vsi4ko da se izvinq 4e pi6a s english no savsem sam skarana s fonetikata kamo li pak bg-to, toest nikoga ne sam gi izpolzvala za da zanm kade da tarsq bu4vi4kite Nassy e prava, samo da dopalnq 4e v nqkoi ofisi si imat sobstveni dress code i ako ima takiva 6te te predupredqt predi zapo4vane na rabota. Tova e ot men, ako ima pitatite. 4ao Anna |
||
| Back to top |
|
||
| Milasimi |
|
||
![]() Registered Member #581
Joined: Sun Jan 18 2009, 04:11PMLocation: Dubai Posts: 623 Thanked 114 times in 98 posts |
Темата е изоставена много отдавна, но не се знае кой кога ще намине оттук (като мене) и ще намери нещо интересно за себе си... така че и аз да се включа! За храна (в Дубай) - основно в Carrefour-ите, както пише Анна в първия постинг, но обезателно да се види и Lulu Hypermarket! Той е съвсем близо до Mall of the Emirates (за с кола или такси, имам предвид). Там си пазаруват много индийци и определено има защо. Освен почти идентичния асортимент на храни специално в сравнение с Carrefour, има и много неща в битов план на последния етаж - цените, уви, съответстват на качеството, но човек не винаги търси неща, с които да векува, нали... Специално за семейни с деца Lulu Hypermarket предлага особено ценни находки. Още нещо, което се сещам - ако на някой особено му прилипсва свинско месо! Да го търси в магазините с име Spinneys - има един на Jumeira Road, един до Bur Juman още два, които не сме посещавали. Вътре като цяло предлагат изключително свястна храна, но на леко завишени цени, а свинското специално е на отделни щандове за не-мюсюлмани и е скъпичко... колкото рибните продукти, хайде, не повече.
ТЪРСЕТЕ МЕ САМО НА ЛИЧНА. |
||
| Back to top |
|
||
| mellany |
|
||
![]() Registered Member #1294
Joined: Sun May 09 2010, 06:56AMLocation: burgas Posts: 7 Thanked 0 times in 0 posts |
Здравейте, Имам въпрос към живеещите в Дубай. Пристигам края на Септември с договор за Emirates. Съжалявам, че занимавам с глупости но за мен е важно да питам приемат ли В Дубай карти Visa Electron и също change бюрата на летището на неизгоден курс ли продават дирхами / защото тук на нашето летище купуват 1 евро на 1.60 лв при условие, че официалния курс на всякъде е 1.95 лв /. В интернет чета че в Дубай курса на 1 USD e 3.62 AED. Така ли е наистина? Имам и евро като валута. Може ли някой да ми каже какъв е курса за да си направя сметка каква валута да нося и да обръщам ли всичките си евра в долари. Благодаря предварително. Извинявам се ако вече е писано по темата, но не съм открила информация до сега |
||
| Back to top |
|
||
| lulu |
|
||
![]() Registered Member #232
Joined: Sat Apr 19 2008, 07:09PMLocation: Bulgaria Posts: 51 Thanked 25 times in 14 posts |
Изпращам ти link на change в Дубай да се ориентираш за курсовете там.. [link] разбира се, че карти Visa Electron има .. техният дирхам е "вързан" към $ както нашият лев към еврото, курса е както си го видяла и ти.. |
||
| Back to top |
|
||
| mellany |
|
||
![]() Registered Member #1294
Joined: Sun May 09 2010, 06:56AMLocation: burgas Posts: 7 Thanked 0 times in 0 posts |
Многоооого голямо благодаря! Беше ми от голяма помощ. | ||
| Back to top |
|
||