Welcome
Username:

Password:


Remember me

[ ]
Share BGinUAE.com
|
Време да си кажем довиждане!
Ivo Datchev, Wednesday 21 September 2016 - 06:00:27 // comment: 0

Здравейте на всички,

След има-няма 10 години дойде времето да си кажем довиждане. Планирам да затворя сайта.
Създадох сайта през 2007 година, след разговори с приятели, които споделяха, че трябва да има едно място, на което всички българи да споделяме информация и опит- както за новодошлите така и за нас, живеещите в Емирствата. От търсенето на работа до гледане на деца и отзиви за болници, лекари, училища и магазини. Разработването на сайта ми отне безкрайни месеци, а поддръжката/отговори на въпроси/организация на събития и какво ли не още- една голяма част от дните и нощите ми в Дубай. Заедно успяхме да го напълним с информация до такава степен, че той се ползваше за официалните съобщения и покани от Консулството, а през 2010г сайта беше избран за представител на БГ медиите от този район, като наш представител пътува до Виена и присъства на журналистическия форум, на който участваха журналисти от цял свят. На сайта беше обърнато внимание, като гласът на Емирствата.
Посветих му толкова много време, защото аз самият и семейството ми сме започнали от нулата, образно казано и не е имало към кого да се обърнем за съвет и информация. Питанията и търсенията на всички хора ми бяха много познати и искрено исках да помогна, с каквото мога. Това разбира се включва годишният хостинг на сайта, който абсолютно лично покривах като разход, без помощта на спонсори или рекламодатели. Поддържах позицията си, на длъжник на обществото и влагах моят дял от „pay it forward”.
В края на 2012г със семейството ми взехме окончателното решение да се върнем в България след близо 13 години прекарани в Емирствата. Искам да ви кажа, че това беше най-доброто решение, което можехме да вземем за правилното израстване на нашите деца. Логично започнах работа и ежедневието пое контрола. Съответно развитието на сайта спря, аз нямах времето, с което разполагах в Дубай, а и също така е относително трудно да вникнеш в проблеми/ситуации/питания касаещи Емирствата от 5000км разстояние. До този момент сайта постепенно „заглъхна“ и вече настъпи момента, в който да си кажем довиждане. Надявам се, че той е изпълнил мисията си и за един период от време е бил мястото, което събираше българската общност в Емирствата. Поддържайте се, събирайте се, търсете се, учете малките деца на български - българите сме уникален род и не трябва да забравяме произхода си!

С пожелания за успехи и здраве, Иво Дачев
Ако някой желае да се свърже с мен, това е имейл адреса ми: -email-
Back to category overview   Back to news overview